Select Page

#Sokobanjanje je počelo pre skoro 180 godina kada je Knez Miloš Obrenović poslao naše termalne vode na ispitivanje u Beč, pa je 1837. godine došao prvi gost sa uputom za lečenje. Od tada je najstarija srpska banja nastavila da raste, primajući svake godine sve više gostiju koji dolaze po ozdravljenje, odmor i razonodu. Stari ili mladi, nije ni važno, odavno je Nušić rekao Sokobanja, Sokograd, dođeš star, odeš mlad. Sokobanju obožavaju aktivni ljudi, ali i porodice sa malom decom, koji čine većinu gostiju koja se sokobanja. Zbog kompletnosti naše destinacije, možete šetati, plivati, leteti, voziti ili se samo sokobanjati u hladu šume ili restorana.

#Sokobanjanje je voleo i Ivo Andrić:

„Ja ne znam čega stvarno ima ovde, ali znam da posle 15-20 dana u Sokobanji radim celu godinu u Beogradu kao preporođen“

Neka vaše #Sokobanjanje traje kraće! Ili duže! Ali dovoljno je da se prepustite čarima sva 4 elementa Sokobanje: Vazduhu, vodi, zemlji i vatri! Svi su dostupni na nekoliko koraka u Sokobanji! Uživajte u vazdušnoj banji i umerenoj temperaturi u letnjim mesecima, neka mirisi prirode poprave vaše zdravlje i raspoloženje! Okupajte se u Moravici, Bovanskom jezeru i spustite se niz tobogan našeg Akva parka! #Sokobanjanje se onda nastavlja na Ozrenu, Lepterijii ili osvajanjem Sokograda! #Sokobanjanje naravno nije potpuno bez lokalne hrane zaštićenog porekla sa područja Sokobanje! Za kraj, šta je #Sokobanjanje bez roštilja? Eh, pored vatre, ogrejaće vas i gostroprimstvo sokobanjskih domaćina, koji već generacijama čine #Sokobanjanje ugodno svim svojim gostima.

Ukoliko ste se lepo sokobanjali, podelite vaše uspomene na društvenim mrežama sa #Sokobanjanje hashtagom i osvojite ulaznice za Akvapark i druge nagrade! Dobrodošli!

Organizacija za turizam i kulturu Sokobanja